Felszívódó varrófonal

Felszívódó varrófonal

Az alkalmazott varrási technika nóvuma, a speciálisan fogazott, felszívódó varrófonal fontossága.

2013 áprilisában, az Amerikai Plasztikai Sebészek Kongresszusán szerzett tapasztalataim alapján, e fonal segítségével tovább tökéletesedik a vágott sebek gyógyulása.

2013 májusától alkalmazzuk a Best of You Klinikán is, ahol már hét hónap távlatából is világosan kiderült: tapasztalataink minden eddigi elképzeléseinket felülmúlta.

Több évtizede jól ismert igazság, miszerint a sebgyógyulás alapja a műtéti terület vérellátása, beidegzése, illetve feszülésmentessége, valamint a sebszélek roncsolás nélküli kezelése, és a varratok megfelelő rétegbe való behelyezése.

Hogy mi az, ami az elmúlt időszakban tovább tökéletesíthette a sebgyógyulás eshetőségeit?

A speciálisan fogazott, felszívódó fonalak megjelenése, amik segítségével a sebszélek könnyebben egyesíthetőek, a sebek mérete csökkenthető és többé nincs szükség varratszedésre. 2013 áprilisában lehetőségem volt részt venni az Amerikai Plasztikai Sebészek Kongresszusán (Plastic Surgery Conferences), ahol több, a szakmában elismert előadó is beszámolt az említett fonalak előnyeiről, ezen a téren szerzett személyes tapasztalataikról. Pár héttel később az isztambuli Amerikai Kórházban (American Hospital Istanbul) alkalmam nyílt a gyakorlatban is kipróbálni eme naprakész, korszerű eszközöket.