Anyajegy, bőrdaganatok eltávolítása

Anyajegy, bőrdaganatok eltávolítása

Az UV fény erősödése miatti bőrkárosodás következtében egyre nagyobb igény van mind a szűrővizsgálatok elvégzésére mind a kiszűrt elváltozások eltávolítására.

A legtöbb esetben a szűrés során eltávolításra javasolt bőrelváltozást sebészi úton metsszük ki, és küldjük szövettani vizsgálatra, amit ha megfelelő biztonsági zónával vesszük ki a későbbiekben sem okozhat problémát, ritka esetekben ismételt kimetszésre, további onkológiai kezelésre lehet szükség. Amennyiben egy anyajegy színe, mérete, széle változik, vagy viszketni kezd, azonnal forduljunk bőrgyógyászhoz, majd szükség esetén sebészhez.

A sebészi beavatkozás során a legtöbb esetben plasztikai varratot alkalmazunk. Vannak bizonyos területek, amelyeknek a gyógyulási hajlama rosszabb, pl.ízületek felett, a hát hajolásnál, mozgásnál megfeszülő részei. Ezeken a területeken a legjobb műtéti technika mellett is gyakori a hegek megvastagodása. A legtöbb esetben szerencsére a szövetkímélő technika használata mellett, szép, vonalas heget kapunk.