Felső szemhéjplasztika

Felső szemhéjplasztika

Mind a genetikai okok, mind a korral járó elváltozások jól korrigálhatók. A leggyakoribb műtétek között szerepel a felső szemhéjplasztika.

Sok páciensnél már a harmincas éveik közepén, másoknál 50-60 év felett jelentkezik ez a probléma.
Szerencsére mind a genetikai okok, mind a korral járó elváltozások jól korrigálhatók. A leggyakoribb műtétek között szerepel a felső szemhéjplasztika, amit legtöbb esetben helyi érzéstelenítésben végzünk, sokszor a belső szemzugot is szűkítő zsír eltávolításával.

A beavatkozás 40-50 percet vesz igénybe, majd egy rövid kb. fél órás pihenés és jegelés után a páciens otthonába távozik, vagy folytatja a jelentős fizikai megterheléssel nem járó napi tevékenységét. Egy hétig vékony, testszínű tapasz van a seben, amit a varratszedéskor eltávolítunk. A jó vérellátásnak és a metszésvezetésnek köszönhetően a heg pár hónap múlva csaknem teljesen eltűnik. Megszűnik a szem fáradt érzése a tekintet felfrissül a felső szemhéj ismét sminkelhetővé válik, az esti vezetésnél nem kell a homlok emelésével a szemrést nagyobbra nyitni és még sorolhatnánk a további előnyöket.

Sokan tartanak a szem körüli műtétektől, ezért szeretnénk néhány félreértést eloszlatni. A szem csaknem a teljes műtét alatt zárva van. A műtét előtt állva végezzük a jelölést, amihez a műtét során szigorúan tartjuk magunkat, így elkerülve a túlzott kimetszéseket. A feleslegnek megfelelően alakítjuk a metszés irányát, így minden esetben az ideális bőrfelesleg távolítható el.