Nyakfelvarrás

A nyakunk, mint az arcunk folytatása szintén „szem előtt” van, ezért hasonlóan fontos az esztétikus volta.

Nyakfelvarrás

A nyak bőrének feszítése, az ún. pulykanyak, húrszerű képződményeinek megszüntetése, ha kell a zsírfelesleg eltávolítása, direkt, vagy zsírszívás segítségével.

A nyakfelvarrás bizonyos eseteiben az állcsúcs alatti területen vezetett műtéti metszéssel megoldható, de nagyobb felesleg esetén a két fül mögötti területre való feszítés javasolható.

a nyak műtéteit az arcplasztikával érdemes kombinálni, de önmagában is végezzük. Az arc és a nyak közös egységet képez, ezért érdemes a harmóniát fenntartani.
történhet helyi érzéstelenítésben és altatásban az állcsúcs alatti megoldásnál a haránt hegen keresztül távolítjuk el a zsírfelesleget és a nyaki izomzat bemetszését, ritkán részleges eltávolítását is. A heg gyógyulása jó, a bőrfelesleget óvatosan kell eltávolítani az állcsúcs-nyaki szeglet megtartása miatt.
ezen területről szabadítjuk fel a nyak bőrét és távolítjuk el a zsírt, a mélyrétegek megfeszítésével tartós eredményt érhetünk el, a felesleget kimetsszük és a fül mögötti metszést vagy a hajas fejbőr határán, vagy a hajas fejbőrön ejtjük, így a haj által takarva marad. A behelyezett draineket a műtét utáni napon vagy 48 óra múlva távolítjuk el. Az eredmény teljessé tételéhez 7-9 napig tartó, rögzítő kötés viselése javasolt.