MACS lift

MACS lift

A velünk született genetikai állomány meghatározza életünk további folyását.

Nemcsak a szellemi képességeinket, de fizikai állapotunkért, bőrünk rugalmasságáért is nagyrészben felel.

A megfelelő táplálkozással, életmóddal bizonyos korig a bőrünk rugalmassága konzerválható. Egy határon túl a rugalmas elemek összetevők csökkenése miatt bőrünk megereszkedik, sokszor volumen hiány keletkezik. Különböző embereknél más és más formában jelentkezik az arc bizonyos részeinek megereszkedése.

Az arcplasztikák sok formáját dolgozták ki. Az arc mozgásának,dinamizmusának megfigyelésével, fizikai vizsgálatával meghatározható, hogy a páciens alkalmas-e a MACS lift elvégzésére.
Az arc megereszkedésének mértéke és iránya a mérvadó.

Amennyiben a páciens alkalmas a MACS lift elvégzésére a beavatkozás mind helyi érzéstelenítésben, mind altatásban elvégezhető.

A beavatkozás során, a halánték tájékon a hajas fejbőr határon ejtett metszéssel történik a behatolás, majd kellő mértékű preparálás után tesszük be a függesztő öltéseket, megfeszítve a mélyebb rétegeket is. Ezt követően kötést helyezünk fel , ami pár napig tehermentesíti a műtéti területet, biztosítva a kiváló esztétikai eredményt.

A MACS lift nem korfüggő, hanem az adott anatómiai adottságok határozzák meg, hogy alkalmazható-e. Megfelelő választás esetén kiváló gyors, tartós esztétikai eredményt érhetünk el.