Ráncfeltöltés

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltést olyan esetekben végezzük, ha páciens kérése az, hogy az arcán lévő kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezeljük.

Leggyakrabban a szemöldök között, orr, száj mellett lévő ráncok kerülnek feltöltésre. Ily módon a legtöbb estben nem eltüntetni, csak jobban kisimítani lehet ezeket a zavaró vonalakat. Nem alkalmazható az eljárás igen laza, petyhüdt, mélyen ráncos arcbőr esetében. Ilyenkor inkább ránctalanító műtétet javasolunk. Nem végzünk feltöltést szem, szemhéjak közelében, mert laza kötőszövetben nem tudjuk biztosítani a kívánt hatást. Ugyanúgy végezzük a szájvastagítást is, az alsó vagy felső ajkak feltöltésével.

Az eljárás történhet különböző töltőanyag, /általában a szervezetben természetesen is előforduló hyaluronsav alapú/ vagy saját zsírszövet alkalmazásával is. Az, hogy melyiket alkalmazzuk, mindig az adott helyzettől függ, csak részletes megbeszélés és vizsgálat után döntünk. A beavatkozás ambulanter történik, rövid ideig tart, kevés kellemetlenséggel jár. Utána az adott helyen kisebb duzzanat, bőrpír, esetleg bevérzés jelentkezik, mely egy-két nap alatt rendeződik.

Az első  kezelés utáni eredmény nem végleges. Zsírfeltöltésnél a beadott mennyiség 40-60 százaléka felszívódik, míg a különböző leggyakrabban használt hyaluronsav tartalmú anyagok felszívódása is eltérő általában 6-24 hónapig tartanak, ezért a folyamatos esztétikai eredmény fenntartása miatt ismételt adása válhat szükségessé.