Botox kezelés

Botox kezelés

Az USA-ban több mint 7 millió botox kezelés történik évente. Minek köszönhető?

Gyors, látványos, megfelelő anyag adása mellett biztonságos, bizonyos ráncok pld szem mellettiek kezelésére kevés az alternatív terápia. Mit várhatunk a botox kezeléstől? Megfelelő anatómiai ismeretek, gyakorlat birtokában az esztétikai panaszokat okozó ráncok teljesen eltüntethetők. Milyen hosszú a botox hatása? Megfigyelések, tapasztalatok, vizsgálatok birtokában megállapítható a hatása 4-6 hónapig tart.

Milyen anyagokat lehet használni Magyarországon esztétikai célra? Az Allergan cég által forgalmazott Vistabel illetve az Ipsen által forgalmazott Dysport, ami csak a szem közötti úgynevezett glabella területére alkalmazható. Miért fontos a választott botox? A kezelés alapjául szolgáló botulinum toxin majdnem minden anyagnál ugyanaz. Miben rejlik az anyagok közötti különbség, és a kezelés biztonsága? Az adott botulinumot fehérje molekulákhoz kötik, megfelelő méret esetén a hatást az adott helyen fejti ki,nem vándorol más helyre és okoz más izomcsoportnál is bénulást.

Több, Magyarországon nem törzskönyvezett botoxot is használnak amik nem felelnek meg az előírásoknak. Természetesen ezek a szerek olcsóbbak a fenti legálisan beszerezhető botoxoknál. Ezen ismeretek birtokában nem kell további magyarázatot adni a kérdésre, miért van ilyen jelentős eltérés a botox kezelések között.