Ear Surgery – surgical review

Ear Surgery – surgical review

A fül alaki eltérései igen változatos formát mutatnak, de ezek közül a leggyakoribb az elálló fül.

Plasztikai sebészetünkön ennek műtétje az egyik legtöbbet igényelt beavatkozás.

Minden életkorban fordulnak hozzánk ezzel a kéréssel, hiszen ez az elváltozás egyaránt zavarja a gyerekeket, akiket csúfolnak az iskolában, hölgyeket, akik nem tudják hátrafésülni a hajukat, vagy a férfiakat, akiknek emiatt előnytelen a megjelenésük.

Az ambulánsan végrehajtható kb. 1 órás beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük. Így az operáció teljesen fájdalommentes, az érzéstelenítő hatásának elmúlása után az első éjszaka jár több- kevesebb kellemetlenséggel.

A műtéti metszést a fül hátsó részén ejtjük, innen korrigáljuk a fülkagyló porcát. Az elért eredmény a legtöbb esetben végleges. Ritkán a műtét utáni ápolás első 10 hetében a porcöltések traumája kiszakadása miatt különösen a fül felső részén felveheti a műtét előtti státuszos alakját. Később már nem jelentkezik ugyanez a probléma. A beavatkozás után 7-. 10 napig turbánszerű kötés viselése szükséges. Ezt a kötést a műtét utáni első-második napon ellenőrizzük. Varratszedés után már lehet hajat mosni és még kb. 4 hétig ajánlatos a fület éjszakára kendővel védeni.

A műtét szövődményeként ritkán bevérzés, gyulladás fordulhat elő. Ez adott esetben újabb műtétet, feltárást, illetve kötözéseket, antibiotikumos kezelést igényelhet.